Tisztelgés 44 km-en

Ötödjére került megrendezésre az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra, ami idén is nagyszerű hangulatban és méltóságteljesen telt.

A HVIM főszervezésében, a Betyársereg, helyi Jobbik alapszervezetek (Kerepes és Isaszeg), Erő és Elszántság, Magyar Önvédelmi Mozgalom, Farkasok, Magyar Bozótmíves Közösség és a Skins4Skins együttműködésével egy nagyon családias, baráti hangulatú rendezvényen vagyunk túl.

A létszám sajnos elmaradt a tavalyi évtől, ami az előző napok időjárásának és a negatív előrejelzésnek volt köszönhető, de így is 159 túrázó vágott neki a 44 km-es és 31 km-es távoknak. Ahogy lenni szokott ilyenkor, az időjárás csodálatos volt: délelőtt még a nap is kisütött, csak délután volt minimális csepergés. Mivel előző napon sem esett, így a talaj sem volt sártengerré változva.

Külön pozitívum, hogy az előnevezők 95%-a meg is jelent idén, nem úgy, ahogy tavaly… Kiesőnk is alig akadt, csak néhány fő kényszerült kisebb sérülések miatt kiszállni a cél előtt. A legutolsók is beérkeztek este 8-ra. Menteni is csak egy főt kellett a cél előtt pár kilométerrel. A célban idén is fantasztikus volt főétel a maglódi vármegyés csapatnak köszönhetően, illetve a korabeli egyenruhakiállítás vitrinekkel is bővült, amikben komoly tárgyi emlékek voltak megtekinthetőek. Ez a túra amúgy is híres arról, hogy minden ellenőrzőpont kitesz magáért: tea, zsíros kenyér, víz, műzliszeletek, apró sütemények, alma volt ingyen vételezhető. Az összes szervezet kitett magáért, amiért ezúton is köszönet nekik!

A szalagozással sem volt gond a véleményem szerint, bár így is voltak, akiknek sikerült elkavarodniuk. Van olyan túra, ahol nincsen semmiféle szalagozás, maximum egy leírás és kész. Itt pedig GPS-track, szalagozás és leírás is található… Jövőre még ennél is pontosabban igyekszünk elhelyezni a szalagokat.

Kisebb-nagyobb szervezési bakik ellenére is nagyon jól sikerültnek érzem a túrát. Jövőre ismét találkozunk a Védvonalon: 2018. Szeptember 22-ét tegye mindenki szabaddá! Ígérem, hogy lesz kitűző is, amit sokan hiányoltak idén.

Barcsa-Turner Gábor főszervező (HVIM-Farkasok)

A Pest Megyei HVIM beszámolója

A Betyársereg beszámolója

Képek: